Dexter

Här hittar du kontaktuppgifter och allmän information om Uppsala kommuns gymnasieskolor.

Genom att logga in får du som är gymnasieelev eller förälder till gymnasielev tillgång till bland annat studieplaner, schema, betyg, närvaroöversikt och frånvarorapportering.

Så här får du ett konto

Förälder

Om du har ett barn i gymnasieskolan som är under 18 år skapas ett konto automatiskt till dig. Uppgifter om användarnamn och lösenord förmedlas av ditt barns skola. Har du inte fått inloggningsuppgifter kan du ansöka om konto. I genvägsrutan klickar du på "ansök om konto". Du kan också ta kontakt med skolan 018-727 00 00.

Elev

Om du är inskriven på någon av kommunens gymnasieskolor får du automatiskt ett konto i Dexter. Inloggningsuppgifter får du vid skolstart.

Har du glömt ditt lösenord?

Om du har glömt ditt lösenord kan du hämta ett nytt. I genvägsrutan klickar du på "glömt lösenord". Du kan också ta kontakt med skolans expedition så skickar de nya inloggningsuppgifter till din folkbokföringsadress.

Meddelande om elevs ogiltiga frånvaro

Som vårdnadshavare kan du via sms eller e-post få information om ditt barns ogiltiga frånvaro. Du behöver registrera ett mobiltelefonnummer och/eller en e-postadress dit du vill att meddelandet ska skickas. Du behöver också fylla i checkboxarna "sms vid ogiltig frånvaro" respektive "e-post vid ogiltig frånvaro". Dessa inställningar gör du under adressändring i menyn "Mitt Dexter".

Klicka här för att komma till Dexter